O masă tipic coreeană constă dintr-un castron de orez, un castron de supă sau tocană, iar unele feluri de mâncare laterale ca acompaniament. Dar în interiorul acelei structuri de bază există o varietate delicioasă de feluri de mâncare pentru fiecare sezon și palat.
Coreenii folosesc o gamă imensă de legume, de la verdele sălbatic la frunzele de flori, totul de la mare, inclusiv alge marine și meduze, precum și toate tipurile de carne și păsări de curte în diferite preparate. Coreenii pot avea sute de moduri de a murat legume și verdeață sălbatice pentru o perioadă lungă de depozitare, dar, de asemenea, primesc pește crud și feluri de mâncare crudă.
Există atât de multe feluri de mâncare tradiționale coreene și acestea sunt unele dintre plăcile clasice pe care le veți găsi în bucătăriile coreene din întreaga lume. Unii reprezintă tariful umil, iar alții vor fi văzuți cel mai adesea la întâlniri de familie și la evenimente, dar toți sunt iubiți de coreeni peste tot.
Clasic Bibimbap coreeanăCoreeană Bibimbap arată superb pe farfurie. Este, de asemenea, unul ușor de modificat pentru mai mult sau mai puțin condiment pentru diferite palate. Această rețetă utilizează șase legume, dar puteți folosi tot ce aveți în frigider sau grădină. Coreenii mânca de obicei acest vas de orez cu carne de vită, dar poate și bibimbap de sus, cu un singur ou prajit însorit lateral-up.
Gratar de bovine coreean BulgogiBulgogi este probabil cea mai populară varianta coreeană, cu carne subțire, care are o aromă dulce de fum. Vă puteți bucura de prăjit, la grătar sau prăjit. Carnea de vită este, de obicei, însoțită de salate verde și pastă de piper roșu picant (Kochujang) pentru înfășurarea și sfărâmarea cărnii.
Coreeană (Mandoo sau Mandu)andoo este un simbol al norocului când este pregătit ca parte a festivităților coreene de Anul Nou Lunar. Găluștele pot fi adăugate la un bulion de carne de vită sau un bulion de hamsie (mandu guk) și servit cu un tort tradițional cilindric de orez (tteok manu guk).
Această rețetă de găluște coreeană este făcută cu carne de vită sau carne de porc, dar le veți vedea făcute cu pui sau numai legume. Puteți să le pregătiți în avans și să le păstrați în congelator pentru utilizare ulterioară.
Stiluri de carne tocată coreeană (Jap Chae, Chap Chae)Chap Chae este una dintre cele mai populare felii de mâncare din Coreea. Fidea de sticlă este făcută din fasole mung sau cartofi dulci și devine translucidă atunci când este gătită. Vă puteți bucura de acest fel de mâncare rece sau fierbinte și ca aperitiv sau fel de mâncare principală.
Suc de supă de pui supersăit cu ginseng (Sam Gae Tang) Supa de pui supărată din Suedia este ușor de făcut. Ca supa de pui in Occident, este adesea folosita ca o boala de restaurare atunci cand esti bolnav. Dar este folosit în special pentru a combate căldura cu căldură în vară, deoarece ginsengul și ghimbirul vă vor face să transpirați și să vă detoxifiați.
Spicy Kimchi Stew (Kimchi Jjigae, Kimchichigae)Această reteta picante Kimchi Stew este o folosire extraordinară pentru restul sau mai vechi kimchi . De fapt, mai vechi kimchi, cu atât mai bine pentru a adăuga aromă bogată. Este una dintre cele mai populare fursecuri din Coreea și o veți găsi în multe restaurante tradiționale. Acesta este servit fierbinte și vă sunt garantate pentru a sparge o sudoare atunci când mănâncă. Păstrați orezul simplu ca un antidot.
Supa de oase de orez din Coreea de SuOx supa de oase este o reteta usoara, dar este una pe care o vei fierbe toata ziua. Se numește seollangtang în coreeană, este o supă albă, albă, produsă de fierberea lungă a oaselor piciorului. Rezultatul final este o supă bogată și de masă.
Galbi Tang (supă scurtă)Această supă scurtă bogată, dar delicată, se găsește cel mai probabil acum mai bine de 800 de ani, în timpul perioadelor învechite ale dinastiei Goryeo. Acesta este servit în mod obișnuit la recepții tradiționale coreene de nunta, deoarece carnea de vită a fost un articol de lux rezervat pentru ocazii speciale.
Varză picantă (Baechu Kimchi)Kimchi este una dintre cele mai distinctive părți ale bucătăriei coreene, iar legumele murate și fermentate sunt consumate la aproape fiecare masă. Această varză napa marcată și fermentată este cea mai populară și mai ușor de recunoscută formă de kimchi. Există sute de diferite tipuri de kimchi care sunt atât picante, cât și regiuni diferite, iar regiunea diferită în coreeană are propriile specialități kimchi populare.
Coreeană albă Radish Kimchi (Dongchimi)Acesta este un kimchi de vară alb de apă, care este mai degrabă oțet decât picant. Este simplu de a face cu câteva zile de salinizare, și va păstra pentru o lungă perioadă de timp în frigider. Vă veți bucura de un fel de mâncare sau o supă rece.