Ingrediente
-100 g pasta de soia fermentată (cheonggukjang)
-1 cană ridiche coreeană tăiată în bucăți de 2,5x3x0,5 cm
-1 cană tofu tăiat în bucăți asemănătoare ridichei
-1/2 cană de kimchi care a stat la fermentat o perioadă mai lungă de timp tăiat în bucăți mici
-1/2 cană ceapă tocată
-1/2 cană ceapă verde feliată subțire
-1/3 cană dovlecel feliat
-1 lingură ardei iute roșu feliat subțire
-1 linguriță usturoi tocat
-1/2 linguriță boia de ardei iute/ gochugaru
-4 căni apă
-6 foi de varec uscat (dimensiune: 2,5x5 cm)
-8 hamsii uscate
Mod de preparare
1. Într-o oală puneți la fiert 4 căni de apă, 6 foi de varec și 8 hamsii; odată ce începe să fiarbă, acoperiți oala cu un capac și lăsați-o 5 minute la flacără medie spre mare.
2. Între timp, tăiați restul ingredientelor după modul și în cantitățile sugerate mai sus.
3. După ce trec cele 5 minute, luați foile de varec, acoperiți înapoi și mai fierbeți pentru 5 minute, iar apoi luați și hamsiile.
4. În zeama obținută puneți pasta de soia fermentată și sfărâmați-o cu o lingură pentru a se dizolva.
5. Odată ce supa începe să fiarbă, adăugați kimchiul și ridichea și lăsați să fiarbă pentru 5 minute la flacără medie spre mare; între timp îndepărtați spuma de deasupra.
6. Adăugați mai întâi dovlecelul, ceapa și toful, după care ½ linguriță boia de ardei iute și 1 linguriță usturoi tocat; amestecați încet și mai lăsați să fiarbă încă 5 minute sau până când toate ingredientele sunt fierte.
7. La final adăugați ceapa verde și ardeiul roșu iute și mai lăsați să fiarbă pentru 1 minut. Poftă bună!
4
Sursa: KCC Romania