De Craciun am simtit nevoia sa respect traditia si sa pregatesc friptura din carne de porc, dar am ales o varianta pe placul nostru, intr-o combinatie foarte potrivita. Ne-a placut foarte mult asa ca v-o recomand cu drag! Eu am facut o cantitate mult mai mare, fiindca am avut multi oaspeti, va dau insa cantitatile pentru 4 portii generoase, ca cea care se vede in imagine.
Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
200 gr spanac congelat
1 ardei capia rosu
25 gr unt
cateva fire ceapa vere
sare de mare
piper
rozmarin
boia de ardei
Mod de preparare:
Tocam marunt ceapa verde si o calim in unt.
Cand incepe sa isi elibereze aromele scurgem bine spanacul e excesul de apa si il adaugam. Asezonam cu sare si piper si il lasam cateva minute pe foc.Dam compozitia deoparte.
Desfacem pulpa de snitele si o batem usor. O condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Intinem in strat uniform spanacul pe toata suprafata apoi presaram ardeiul taiat cubulete mici.
Rulam strans si presaram desupra cateva ace de rozmarin.
Rulam rulada astfel obtinuta in folie de aluminiu, fie o legati cu sfoara alimentara.
Dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute dupa care desfacem folia si dam din nou la cuptor pentru 10 minute la 250 grade ca sa se rumeneasca usor.
●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬●