Haemul pajeon este una dintre cele mai apreciate tipuri de „clătite coreene,” mai ales în zilele ploioase.
Ingrediente
-1 cană fructe de mare tăiate în bucățele mici
-1 ceapă verde mare tăiată pe lungime
-1 ardei iute roșu feliat subțire
Ingrediente pentru aluat
-1 cană făină
-1+1/2 cană apă rece
-1 ou ușor bătut
-sare și piper pentru asezonare
Mod de preparare
1. Clătiți și scurgeți fructele de mare.
2. Amestecați toate ingredientele într-un vas.
3. Într-o tigaie preîncălzită cu două linguri de ulei turnați mixura și întindeți-o bine; lăsați să se prăjească până când partea de jos devine galben-maronie, după care întoarceți pe partea cealaltă, apăsați peste clătită cu o spatulă; mai lăsați pentru 3-4 minute.
Puteți servi clătitele cu un sos obținut din ulei de susan și sos de soia. Poftă bună!
●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬●