Ingrediente:
500 g aripi si pulpe de pui
1 ceapa
300 g ardei grasi
2 catei usturoi
10 g faina
1 legatura patrunjel
75 ml ulei
5 g cimbru(eu n-am pus)
300 ml bulion de casa(asta nu era in reteta)
5 g boia(n-am pus c-am pus bulion si era ok)
sare,piper
200 g rosii(eu am pus conserva de rosii)
Preparare:
-se spala carnea de pui si se portioneaza
-ceapa si ardeii se curata si se taie julien
-rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie felii(la mine n-a fost cazul)
-se curata usturoiul . eu am facut mujdei cu sare si apa.
-se incinge uleiul si se inabusa carnea apoi se scoate pe o farfurie
-ceapa si ardeii se calesc in ulei. Se adauga rosiile din conserva. Am mai adaugat 300 ml bulion de casa. Apoi se adauga faina pe care o dizolvam in 50 ml apa. Se fierb impreuna la foc mic pana scade sosul.
-am adauga patrujelul tocat verde
-se aseaza legumele si carnea intr-un vas termorezistent si se toarne mujdeiul de usturoi. Se presara daca vrei boia, cimbru(eu n-am pus), condimente si se introduce vasul la cuptor 15 minute la foc mijlociu.[/size]
[size=14]Timp Preparare: 1 h
Complexitate: avansata
●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬●