Storceag, ciorba pescareasca de la Sfantu Gheorghe, cu sturion si somn
Survivor
××Administrator××
❥ Army: : ❥Falun Gong, Reiki & Qigong
×Sex :
×Gold : 18830
×Silver : 35763
×Reputation : 36
❥×Enrolment Date : 2020-03-16
×Age : 16
×Location : ❥ Aldebaran
×Mood : ❥ 幸せな猫
Storceag, ciorba pescareasca de la Sfantu Gheorghe, cu sturion si somn Tue Dec 07, 2021 10:32 pm
Ingrediente
1,5 kg de peste proaspat (taiat cubulete, cam de 2-3 cm)
1 ceapa taiata cubulete
1 morcov taiat cubulete
1 ardei gras taiat cubulete
marar
2 cartofi
150 g de smantana
3 galbenusuri
2-3 linguri de otet
sare
Punem la fiert 3 litri de apa, vor fi cam 10-12 portii de ciorba, din cantitatile date. Punem zarzavatul in apa si lasam sa fiarba, pana cand se inmoaie, cam 15 minute. Dupa ce s-a fiert zarzavatul, adaugam si cartofii. Lasam totul sa fiarba timp de alte 10 minute. Pregatim pestele: spalat bine, frecat cu sare si malai, sa indepartam mucusul. Apoi se taie cuburi potrivite, cam de 2-3 cm, sa incapa in lingura. Adaugam si pestele, mai completam cu putin apa. Adaugam 1-2 linguri de otet, sare, apoi mai lasam sa mai fiarba timp de 10 minute. Amestecam oul cu smantana, luam din zeama de ciorba clocotita, punem peste ou, putin cate putin si amestecam. Apoi, turnam acest amestec peste ciorba, lasam sa dea in clocot. Asta e tot, oprim focul si presaram deasupra marar tocat marunt. Asa arata. Si miroase senzational, iar gustul e …fa-bu-los!
Sfat de la Gina Bradea
Daca nu aveti somn sau sturion (desi se gasesc acum in orice hypermarket din Romania), puteti face storceagul si cu crap sau somon (cei care locuiesc in strainatate).
Storceag, ciorba pescareasca de la Sfantu Gheorghe, cu sturion si somn