Un muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in jambon, o friptura plina de arome ce va trona mandra pe masa de Craciun si va smulge doar cuvinte de lauda din partea degustatorilor!
Ingrediente:
1 muschi de porc (cca 1 kg)
280 gr ciuperci Sun Food
4 fire ceapa verde
50 gr unt
200 gr jambon padurea neagra
sare de mare
piper negru Kotanyi
boia de ardei Kotanyi
cimbru Kotanyi
salvie Kotanyi
Mod de preparare:
Punem untul intr-o craticioara si aaugam ceapa tocata marunt.
Dupa ce ceapa se inmoaie usor adaugam ciupercile si le lasam 5-10 minute pe foc. Asezonam cu sare si piper.Desfacem muschiul de porc. Eu l-am desfacut cam in trei. Condimentam muschiul pe ambele parti cu sare de mare, piper macinat, boia de ardei si salvie. Adaugati condimente dupa propriul gust.Desfacem jambonul si asezam fasiile astfel incat sa aiba exact lungimea muschiului.Asezam muschiul deasupra jambonului apoi asezam umplutura de ciuperci si o intinem pe toata suprafata muschiului. Prearam boia deasupra.Rulam strans si legam muschiul ca sa nu se desfaca in cuptor.Tapetam tava fie cu folie de aluminiu fie cu hartie de copt ca sa o protejam. Asezam muschiul si il dam la cuptor la 200 grade pentru 40 minute. Din cand in cand ungem muschiul deasupra cu zeama care se va strange in tava.Taiem muschiul felii cu un cutit foarte bine ascutit.
●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬●