Ingrediente:
250 gr fasole boabe mici sau medii
2cepe
1ardei gras
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
2 legaturi de leustean
1 litru de bors
cimbru
150 gr faina alba
apa
sare
Preparare:
Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat.
-se da in clocot se arunca apa se repeta operatia inca o data iar la a treia apa se adauga cimbru, jumatate din pastarnac si telina
- intre timp se taie zarzavatul (ceapa, ardeiul 1 morcov, jumatate de telina si pastarnac),
- se da borsul in fiert, dupa care se spumeaza,
- se fierbe fasolea bine pana se infloreste se indeparteaza cimbrul, dupa care se adauga zarzavatul taiat,
- din faina apa si sare se face un aluat consistent, se intinde foaie subtire, se ruleazasi se taie fideluta
- se caleste pentru culoare 1 morcov dat prin razatoarea fina,
- fasolea si zarzavatul fiind fierte se adauga borsul cald, morcovul calit, o legatura de leustean taiata maruntiar cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga taiteii de casa
- dupa ce se ia oala de pe foc se adauga a doua legatura de leustean taiata marunt
Mentiuni:Se poate introduce ca, ciorba in orice meniu de post (vegetarian).
Timp Preparare: 1 h 30 '
Complexitate: redusa
●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬●