[size=36]1. Cea mai mare parte a oxigenului de pe Pământ provine din oceane[/size]
[size=30]Fitoplanctonul văzut din spațiu[/size]
[size=34]Iată prima informație de pe lista noastră cu curiozități despre oceane. Potrivit savanților, în fiecare gură de aer pe care o respirăm se află oxigen produs de plantele oceanice.[/size]
[size=34]Cea mai mare parte a oxigenului este produsă de organisme microscopice care îndeplinesc procesul de fotosinteză, numite „fitoplancton”.[/size]
[size=36]2. Curiozități despre oceane: Sunt abisul întunecat și misterios[/size]
[size=34]National Geographic speculează că 86% dintre speciile de pe Pământ încă trebuie să fie clasificate. Acest procent ar putea să includă unele dintre cele mai mari și înspăimântătoare animale pe care natura le-a creat vreodată.[/size]
[size=34]Studiul, realizat în 2011, estima că planeta noastră adăpostește 8.7 milioane de specii.[/size]
[size=36]3. Am explorat sub 1% din imensitatea oceanului[/size]
[size=34]Poate crezi că am descoperit mai toate secretele Pământului, însă adevărul este că am explorat numai între 5% și 7% din fundul oceanului și mai puțin de 1% din întreaga cuprindere a oceanului.[/size]
[size=36]Aceste curiozități despre oceane te vor face să privești cu alți ochi planeta pe care trăim.[/size]
[size=34]Doar 5% din fundul oceanului a fost cartografiat într-o oarecare măsură. Cum 70% din suprafața Pământului este acoperită de ocean, înseamnă că ne rămâne de explorat cea mai mare parte din întinderea Pământului.[/size]
[size=36]4. Curiozități despre oceane: Caracatița uriașă chiar există[/size]