Terci de ovăz cu mere coapte
Ingrediente:2 mere golden
50 grame fulgi de ovăz
300 ml lapte vegetal
½ linguriță scorțișoară pudră
½ linguriță extract de vanilie
5-6 nuci pecan
Preparare:Se încinge cuptorul la 180°
Merele se spală, se taie în două și se scobesc la mijloc (se scot semințele și părțile tari). Se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt și se coc timp de 20-25 minute.
Între timp, fulgii de ovăz împreună cu laptele vegetal se fierb la foc mediu timp de 15-20 minute. Vor căpăta o consistență plăcută, se vor umfla și se vor transforma într-o budincă.
În timp ce fulgii fierb, se adaugă scorțișoara și extractul de vanilie.
Terciul obținut se pune într-un bol, se adaugă merele coapte deasupra și nucile pecan sfărâmate. Extra se pot pudra merele cu scorțișoară.
Pentru doritorii de dulce, se poate adăuga sirop de agave/nectar de cocos/miere.