Sucul de varză este alcalinizant, făcând parte din arsenalul ‘’greu’’ al medicinii naturiste.
De ce alcalinizant? Pentru că sucul de varză ajută la modificarea pH-ului sângelui, de la unul acid la unul alcalin.
Nu doar sângele este alcalinizat de acest suc, ci şi urina, saliva şi anumite ţesuturi.
Sucul de varză aduce pH-ul la normalPentru ca organismul să funcţioneze la parametrii optimi, valorile pH-ului sângelui trebuie să fie uşor alcaline. Mai exact, ele trebuie să fie cuprinse între 7,35 – 7,45.
Din cauza greşelilor de alimentaţie şi a stresului, la majoritatea persoanelor, sângele şi foarte multe ţesuturi au un pH mai degrabă acid, cu valori sub 7. Acest fapt duce la scăderea imunităţii şi la apariţia unor boli din cele mai diverse.
O cură cu suc de varză, alcalinizant, poate aduce pH-ul la normal, ceea ce va produce vindecări spontane impresionante.
Sucul de varză previne boala canceroasăPeste 90 de studii arată că varza consumată crudă, murată sau gătită rapid are efecte antitumorale şi anticancerigene.
Principiile active din frunzele de varză induc celulelor maligne apoptoza – un program de autodistrugere, folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite.
De asemenea, reglează acţiunea hormonilor steroidieni în organism – implicaţi în apariţia a numeroase forme de cancer – reglează ritmul de diviziune celulară, inducând o creştere a producţiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne.
Suc de varză – preparare şi administrareSe spală varza, i se îndepărtează eventualele porţiuni stricate, apoi se taie în bucăţi suficient de mici pentru a intra pe orificiul de admisie al storcătorului centrifugal, care le va mărunţi şi apoi le va centrifuga.
Se consumă imediat după preparare, de regulă câte 400-1000 ml. de suc de varză pe zi, în cure de 21-60 de zile, cu pauze de 2-4 săptămâni.
Datorită efectelor sale terapeutice foarte puternice, sucul de varză este considerat de specialişti un adevărat citostatic natural, fiind folosit cu succes într-o multitudine de forme de cancer:
Cancerul vezicii urinareO cercetare făcută la Universitatea din Texas a demonstrat că sucul de varză previne şi tratează foarte eficient acest tip de cancer.
În cadrul studiilor realizate 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, în paralel cu cazurile a 708 persoane sănătoase, din aceeaşi grupă de vârstă şi de aceeaşi rasă, s-a ajuns la concluzia că prin consumul de varză se redue puternic incidenţa acestei boli.
Astfel, s-a constatat că la persoanele care consumă de mai multe ori pe săptămână suc de varză, incidenţa cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mică.
Cancer uterinUn miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin în stadiul I, a presupus consumul sucului de varză – care conţine o substanţă denumită I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol).
După doar 12 săptămâni de administrare, rezultatele/analizele au arătat că la 47,5% dintre femeile care au participt la acest experiment, celulele maligne au dispărut, neoplasmul înregistrând remisie completă. Pe de altă parte, la nici una dintre pacientele din grupul de control, cărora le-a fost administrat un remediu placebo (fals), nu s-a înregistrat remisia cancerului.
Contra cancerului uterin, se recomandă consumul a 600-800 ml. pe zi de suc foarte proaspăt de varză, în cură de 3-4 luni.
Cancer la sânStudiile făcute despre efectele de prevenţie ale consumului de varză în neoplasmul mamar, în Singapore, China, Statele Unite, Polonia şi Olanda arată că toate femeile care consumă varză crudă, sub formă de suc sau salată, încă de la vârsta de 12-13 ani, măcar o dată la 2-3 zile, au cea mai ridicată rată a imunităţii.
În aceste locuri, unde se consumă multă varză, cazurile de cancer mamar sunt cu 72% (!) mai rare decât în celelalte zone ale lumii, informează cercetătorii. Se pare că tratamentele cu compuşii pe bază de sulf prezenţi în varza crudă determină remisia tumorilor maligne mamare într-un procentaj uimitor de mare, situat în jurul valorii de 40%.
Cancer pulmonarO instituţie multinaţională, „Agency for Research on Cancer”, din Lyon, Franţa, a publicat un studiu privind influenţa consumului verzei şi al legumelor înrudite cu ea în incidenţa cancerului pulmonar.
Această comunicare a avut la bază studiul a 2.141 de cazuri de cancer pulmonar, diagnosticat în Republica Cehă, în România, în Ungaria, în Federaţia Rusă, în Polonia şi în Slovacia.
Astfel, s-a dovedit că varza crudă (şi legumele înrudite cu ea) reduc cu 37% riscul de apariţie a cancerului pulmonar. În plus, studii similare realizate în China au arătat că şi fumătorii sau foştii fumători beneficiază de aceleaşi efecte pozitive extraordinare ale consumului de suc de varză proaspăt.