In weekend ne-am cam facut de cap cu un ciolan afumat si acum vin sa imi marturisesc vinovatia si sa va fac si voua pofta. E drept e o mancare grea si plina de calorii insa un astfel de festin o data pe an sau poate si mai rar nu cred ca va omori pe nimeni. Noi am renuntat la garnitura si l-am savurat langa o salata de varza rosie, iar la final am stins cu bere caci se cam impunea!
Ingrediente:
1 ciolan afumat cca 1 kg
4-5 foi dafin
1 lingura ienibahar
1 lingurita boia de ardei
2 linguri sos soia
2 linguri miere
2 linguri sos teryiaki
Mod de preparare:
Punem ciolanul intr-un vas cu apa, adaugam foi de dafin si ienibahar si il fierbem aproximativ 45 minute. Cand furculita patrunde usor in sorici ciolanul este bine fiert.
Il scoatem si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Facem o marinata din sosul de soia, sosul teryiaki, miere si boia de ardei. Ungem ciolanul cu jumatate din marinata obtinuta si il dam la cuptor cca 30-40 minute.
●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬●