Prăjitură din făină de porumb Wed Jul 13, 2016 5:19 pm
Ingrediente -2 căni (280 g) făină de porumb -2 linguri zahăr -1/2 linguriță sare -1 ou mare -1 lingură ulei vegetal -1+1/2 cană lapte -2 lingurițe praf de copt -1 lingură unt lăsat să se înmoaie la temperatura camerei Mod de preparare 1. Amestecați bine făina de porumb, zahărul, sarea, oul, uleiul si laptele, după care lăsați aluatul obținut deoparte pentru 20 minute.
2. Încălziți cuptorul la 200 grade Celsius. 3. Adăugați praful de copt în aluat și amestecați bine.
4. Ungeți o tavă cu unt pe toate părțile și puneți aluatul, după care băgați la cuptor pentru 30 minute. Verificați dacă e gata introducând o scobitoare în mijlocul prăjiturii; dacă pe bețișor rămâne aluat, mai lăsați pentru câteva minute și încercați din nou. 5. După ce scoateți de la cuptor, puneți prăjitura cu fața în jos pe un tocător și lăsați să se răcească pentru câteva minute; tăiați în cuburi sau în orice formă doriți. Poftă bună!