Ingrediente500 gr capsuni reci spalate si curatate de codite
150 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
150 gr crema de branza
8 linguri rase cu zahar pudra
esenta de vanilie
o cutie rece cu compot de ananas bucati
Mod de preparare1. Desfacem cutia cu compot si punem bucatile de ananas intr-o strecuratoare.
2. Pregatim 4 pahare sau cupe de sticla si punem bucatile de ananas pe fund, formand primul strat din desertul nostru.
3. Jumatate din capsuni impreuna cu doua linguri de zahar pudra le punem in blender si le facem pasta, apoi o adaugam peste bucatile de ananas.
4. Smantana o batem bat, dupa care adaugam crema de branza, 4 linguri cu zahar pudra, esenta de vanilie si amestecam bine pana se omogenizeaza. O adaugam peste bucatile de ananas si pasta de capsuni.
5. Capsunile ramase le taiem bacati si le amestecam cu doua linguri de zahar pudra dupa care le asezam peste crema de branza.
6. Ornam desertul cu frunzulite de menta. Pofta buna!
Sursa: http://www.goodfood.ro/reteta/desert-cu-capsuni-ananas-si-crema-de-branza-228057.html