Ciuperci cu smântână vegetală (rețetă raw vegană) Ingrediente:500 grame ciuperci champignon
250 grame smântână vegetală raw vegană
3-4 fire ceapă verde
3-4 fire usturoi verde sau 4-5 căței de usturoi zdrobiți
2 legături mărar
sare, piper după gust
Preparare:Spălăm bine ciupercile, le tăiem bucăți (eu nu le curăț niciodată coaja/pielița care le îmbracă) și le punem într-un vas încăpător, ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se adaugă peste ciuperci, se potrivesc de sare și piper, apoi adăugăm smântâna vegetală și amestecăm bine. Lăsăm vasul 2-3 ore la frigider pentru a se întrepătrunde aromele și pentru a se macera un pic ciupercile și se servește cu crackers raw sau cu o salată verde.
Atenție, dacă ai un stomac mai sensibil, poți resimți la digestie acest preparat. Îți recomand să le gătești folosind această rețetă, doar că înlocuiești smântâna clasică cu cea vegetală.