TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
600 g faina
180 ml lapte
10 ml apa
30 g unt
1 ou
25 g drojdie proaspata
1 praf sare
1 praf zahar
seminte de susan sau mac pentru decorat
MOD DE PREPARAREFă niște chifle de casă proaspete, pufoase, moi și extrem de gustoase! Astea cu lapte sunt cea mai bună variantă de chifle pe care o poți face! Copilul tău adoră sandvişurile în chiflă? Prepară-i chifle de casă delicioase şi sănătoase pentru ele, nu le mai lua pe cele din comerț, pline de aditivi și cine mai știe ce…
Pune pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi dizolva în lichid drojdia cu zaharul.
Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framânta un aluat omogen.
Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.
Din el formeaza bile pentru viitoarele chifle. Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.
Apoi, umezeste puţin fiecare chifla si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).
Pune chiflele în tava de copt tapetata cu hârtie si da-le la cuptor sa se coaca, aproximativ 20 de minute.
快い浮気者 [Help],,This is reality,,[Life]私のキャンデ