Categoric cele mai bune sarmale, cu carne de porc crescut in curte, cu varza murata si bulion de ardei productie proprie, fierte lent la slow cooker vreme de 8 ore! Pur si simplu se topesc in gura, asemenea sarmalute doar bunica stia sa faca si le fierbea cateva ore buna in cuptorul sobei!
Ingrediente:
1 kg carne de porc cu grasime
150 gr orez cu bob rotund
3 cepe mari
100 ml ulei
1 legatura marar
2-3 linguri bulion de ardei
sare, piper
cimbru
2 verze murate
Mod de preparare:
Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar cat sa devina translucida. Adaugam doua linguri de bulion si orezul (orezul il punem in prealabil la hidratat cu putina apa si apoi il scurgem) si amestecam continuu circa jumatate de minut. Adaugam carnea de porc tocata, mararul tocat marunt, sarea, piperul si condimentele. Amestecam pana la omogenizarea completa si dam deoparte de pe foc. Lasam compozitia deoparte sa se racoreasca.
Desfacem foile de varza si le spalam cu apa calduta. Daca varza este prea sarata lasati frunzele cateva ore in apa calduta. Punem o lingura de umplutura in mijlocul frunzei si rulam strans presand totodata la capete cu degetele.
Varza ramasa o tocam marunt si asezam un strat pe fundul vasului slow cooker-ului. Adaugam bulionul.
Asezam sarmalutele in cercuri concentrice si fara sa lasam loc intre ele ca sa stea fixe sa sa nu se desfaca in timpul fierberii.
Restul de varza tocata o asezam deasupra sarmalutelor acoperind toata suprafata. Completam cu apa fierbinte.
Punem capacul si setam temperatura la slow pentru opt ore.
Dupa opt ore sarmalute sunt gata. Le servin cu una, doua linguri de varza alaturi si cu mamaliguta calda si smantana sau ardei iuti.
●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬●