Biscuiți vegani cu matcha
Ingrediente:250 grame făină mix de cereale Pirifan (secară, ovăz, grâu, orz) sau făină de ovăz
100 grame ulei de cocos
80 grame zahăr de cocos (se mărește un pic cantitatea dacă nu punem ciocolată albă)
80 grame lapte vegetal neîndulcit
15 grame (3 lingurițe) pudră matcha
5 grame (1 linguriță) praf de copt
80 grame ciocolată albă vegană (opțional)
Preparare:Se încălzește cuptorul la 180˚C.
Făina din cereale a fost obținută prin măcinare la Thermomix, însă se pote folosi orice fel de făină. Atenție însă la lichide pentru că o făină mai ușoară, cum este făina albă, absoarbe mai puțin lichid decât făina integrală.
Toate ingredientele uscate (făina, zahărul, pudra de matcha, praful de copt) se amestecă într-un bol, apoi se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unei spatule de silicon.
Se ia o cantitate mică de cocă, se modelează sub formă de mingiuță între palme, apoi se aplatizează cu ajutorul unei spatule de silicon direct în tava de copt acoperită cu hârtie specială.
Și tot așa până se termină coca și se umple tava.
Biscuiții formați se coc la 180˚C timp de 15 minute maxim.