×Sex : ×Gold : 1647 ×Silver : 36880 ×Reputation : 3 ❥×Enrolment Date : 2014-12-03
×Age : 27 ×Location : Pitesti ×Mood : :) Banchetele regale Fri 5 Dec - 18:00 | |
| Fiind considerate niște evenimente extravagante, de cele mai multe ori banchetele necesitau luni de pregătire și trebuia să fie mobilizată o mare forță de muncă. Astfel de banchete erau ținute cu ocazia împlinirii a 60 de ani (în trecut vârsta de 60 de ani era considerată a fi o vârstă destul de înaintată), a 40 de ani, a 50 de ani, a 41 și, respectiv, a 51 de ani pentru regi regine, regine-mamă, numiri în funcții importante, intrării regelui în giroso („casa vârstnicilor”), desemării oficiale a unui prinț moștenitor, nunților, dar și cu ocazia primirii solilor străini. [img] [/img] Banchetele se clasificau în Jinyeon, Jinchan, Jinjak și Sujak. Odată ce era acordată permisiunea regală, un birou temporar numit jinyeondogam (birou ce se ocupa special de banchete) era înființat. Principalele responsabilități ale acestui birou erau discutarea și pregătirea procedurilor, achiziționarea obiectelor necesare, pregătirea activităților, a spectacolelor de dansat și de cântat și, evident, pregătirea mâncărurilor. Aceste pregătiri durau chiar câteva luni, iar pentru pregătirea mâncărurilor erau chemați daeryeongsuksu (bucătari specializați în mâncărurile tipice banchetelor). [img] [/img] Mâncărurile pentru banchet de după perioada mijlocie a Joseonului sunt descrise în detaliu în Jinchanuigwe (Consemnările protocolare pentru Jinchan), Jinyeonuigwe (Consemnările protocolare ale Jinyeon) și în Deungrok (Consemnările evenimentelor timpurii). Până astăzi, pe lângă deungrok, au fost prezervate încă alte 27 consemnări protocolare din dinastia Joseon. Aceste consemnări includ o secțiune pentru felurile de mâncare servite la banchet, cuprinzând informații despre numărul de banchete ținute, numărul și tipul felurilor de mâncare servite și numărul și tipul florilor utilizate pentru banchet. Sub fiecare denumire a felurilor de mâncare sunt menționate fiecare ingredient și cantitatea folosită, fiind folosite litere mai mici pentru aceste detalii. De asemenea, aceste consemnări elaborează toate obiectele necesare unui banchet (lumânări, umbrele, paravane pliante, perne pentru podea, mese, căni, fețe de masă, lampioane, jaluzele din bambus, vaze, scrisori de mulțumire, instrumente muzicale etc), dar și dansurile, muzica și ceremoniile specifice unui banchet. [img] [/img] În centrul mesei pregătite pentru rege erau puse foarte multe mâncăruri, iar în vârf erau decorate extravagant cu flori; aceste aranjamente se numeau sangwha. Florile folosite pentru ornamentarea mâncărurilor erau făcute din hârtie. La curtea regală, listele de mâncăruri erau numite changan („mâncăruri propuse”) sau chanpumdanha („listă de mâncăruri”). Mai exact, chanpumdanja era un fel de sul de hârtie pe care erau consemnate felurile de mâncare servite la o masă, indiferent că era vorba de un banchet sau de o masă obișnuită, având ca echivalent în Vest „meniul”, în Japonia „gondate”, iar în China „chaidan”. Detaliile descrise atât în consemnările despre protocoalele banchetelor cât și pe paravanele pliante pictate cu scene din diferite banchete regale (jinyeondo) sunt extrem de folositoare în studierea mâncărurilor și ceremoniilor specifice acestora. Mulțumită acestor „rămășițe”, banchetele splendide și somptuoase specifice dinastiei Joseon pot fi reproduse și astăzi, spre încântarea turiștilor. Sursa: KKC Romania |
|
❥ Army: : nazzy
×Sex : ×Gold : 27356 ×Silver : 66777 ×Reputation : 38 ❥×Enrolment Date : 2014-11-08
×Age : 28 ×Location : Ατενος, Ελλαδα ×Mood : (⊙ω⊙) Re: Banchetele regale Fri 27 Mar - 19:04 | |
| ●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬● |
|