×Sex : ×Gold : 1647 ×Silver : 36940 ×Reputation : 3 ❥×Enrolment Date : 2014-12-03
×Age : 27 ×Location : Pitesti ×Mood : :) Bulgogi Thu Dec 04, 2014 11:41 pm | |
| Traducerea literara Bul-gogi (carne (pe) foc) ne trimite in epoca Koguryo (37 I.Hr – 668 d. H), perioada in care era servita maekjok, o friptura preparata prin marinarea carnii de vita in sos de soia cu usturoi, dupa care era pusa deasupra focului. In timpul adoptarii Budismului ca religie de stat, in secolul IV, carnea nu era unul din meniurile cu larga raspandire in Coreea, din considerente religioase care interziceau uciderea vreunui animal. Carnea revine in meniul coreenilor in secolul 13, in timpul invaziilor mongole.In timp a aparut o specialitate de vita rezervata Casei regale, denumita nobiani, ce va deveni cunoscuta mai tarziu drept Bulgogi. Bulgogi are un gust apreciat in egala masura de coreeni si straini. Secretul consta in procesul de marinare a acesteia, in suc de para si vin de orez (eventual vin rosu), dupa care carnea este asezonata cu un mix de sos de soia, ceapa verde marunt tocata, usturoi maruntit si ginger, dar si seminte de susan, ulei de susan, sare si piper. Dupa 12 ore de marinare carnea poate fi pusa pe gratar sau intr-o tigaie, fara ulei si fara alte sosuri suplimentare. Bulgogi se serveste infasurata intr-o frunza de salata, SSam, impreuna cu sos de SSamjang, format din pasta de soia si ardei iute, oferind astfel o masa echilibrata, nutritiva si sanatoasa. Sursa:Koreafilm [img] [/img] |
|
❥ Army: : nazzy
×Sex : ×Gold : 27356 ×Silver : 66837 ×Reputation : 38 ❥×Enrolment Date : 2014-11-08
×Age : 28 ×Location : Ατενος, Ελλαδα ×Mood : (⊙ω⊙) Re: Bulgogi Fri Mar 27, 2015 7:01 pm | |
| ●▬●♀۞♔♚♕ ۞♂▬▬● |
|