Kimbap este unul dintre cele mai populare feluri de mancare coreene. La prima vedere, seamana bine cu japonezul sushi, dar exista diferente. Sushi-ul are un numar minim de ingrediente, contine sushimi (peste crud) si se mananca impreuna cu pasta iute de wasabi. Kimbap nu contine peste crud, foloseste mai multe ingrediente si nu are nevoie de wasabi.
Ingrediente:
1 legatura de spanac, fiert in aburi.
2 morcovi, taiati in fasii lungi.
1 gogosar murat, taiat fasii
2 linguri otet
1 lingura zahar
1 bucata sunca, taiata fasii lungi si fripta
1 ou, facut omleta si taiat fasii lungi si subtiri
3 cani orez fiert
1 lingura seminte de susan
2 lingurite ulei de susan
1 pachet de foi de alge, prajite
Sare
Piper
Reteta:
Se fierbe morcovul, cu sare si piper. Se combina gogosarul cu otet si zahar. Se amesteca orezul cu semintele de susan si uleiul de susan. Se asaza o foaie de alge, se pune orez pe jumatate din fasie si se adauga spanac, 1 fasie de morcov, una de gogosar, una de sunca si una de ou peste orez. Se ruleaza foaia alga si se strange tare. Se ung mainile cu putin ulei de susan si se freaca rulourile obtinute.
Se unge cu ulei si cutitul cu care se taie ruloul format din alga si umplutura, ca sa se obtine felii de cca. 2 cm grosime.
Sursa: Koreafilm
[img]
[/img]